Vietnam oorlog: 1st Battalion, 7th Cavalry Regiment

In 2004 was er een klein groepje 17th combat engineers op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen hun reenactment carrière. Men begon te spreken over verschillende periodes van interesse binnen dit gezelschap.

De periode die bij iedereen naar voren kwam was Vietnam. Het idee was geboren en het initiatief werd genomen om een nieuwe werkgroep te vormen. Bart Oostvogels en Sylvain van Duyl samen met andere Wo2 leden staken de koppen bij elkaar om de Vietnam oorlog toe te voegen aan de smeltkroes van werkgroepen die MARS rijk is.

In 2005 werd de groep toegelaten binnen de organisatie van MARS en sindsdien is het hard gegaan.

Wat houd de werkgroep Vietnam bezig?
Onze groep beeld hoofdzakelijk het 1st Battalion of the 7th Cavalry Regiment uit. Afhankelijk van het type evenement voeren we gevechtsacties uit, of een bieden een blik in het dagelijks leven van een kleinere of grotere basis te velde. Met daarbij zaken als wachtdienst, kantinedienst of administratieve aangelegenheden in het kader van de bezetting van een commando post of compagnie staf. Indien noodzakelijk kunnen we ook andere eenheden uitbeelden die betrokken zijn geweest bij de 1ste cavalerie divisie in de republiek Vietnam.
Zoals: the 545th Military Police Company, 227th en het 229th Aviation Battalion om er een paar te noemen

De periode waarin het gros van onze evenementen plaats vind ligt tussen eind 1967 en begin 1969. Maar het streven is in staat te zijn om als groep taken uit te beelden die liggen tussen het laatste trimester van 1965, toen het 1st Cavalry Zuid- Vietnam binnentrad tot aan de val van Saigon in 1972. Met daarbij  de bijbehorende variëteit aan uniformen en uitrusting.

Wat we tijdens evenementen doen hangt af van het beschikbare gebied en de display die we opzetten. Er  word zoveel mogelijk tijd besteed aan zaken als (wapen)exercitie, wapenonderhoud te velde, radiotelefonieprocedures, militaire eerste hulp, handsignalen en  gevechtstechnieken om er een aantal te noemen.
Daarnaast voeren leden allerlei hand en span diensten uit die gebruikelijk waren op de basis en in het veld. Zoals wacht en beveiligingsdiensten belast met brandveiligheid en toegangscontrole, keukentaken waarbij soldaten zorgen voor gezamenlijke maaltijden voor de hele eenheid en steun voor het kader in het gebruik van stafkaarten en administratieve aangelegenheden.

Als lid van onze werkgroep kun je op allerlei manieren overnachten gedurende evenementen. Wederom afhankelijk van het type evenement, uitbeelding en omgeving. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je tijdens een gevechtspatrouile in het veld slaapt onder een gespannen poncho of in een puptent in een slaapzak. Of in een andere setting in een grotere tent die ruimte bied voor 2 of meer personen op veldbedden. Ook is het mogelijk om in periode correcte gebouwen te slapen op veldbedden of andere militair model bedden.
Om het beeld voor bezoekers niet te verstoren word al het moderne materiaal zoveel mogelijk uit het zicht gehouden.

Qua voedsel zijn er ook weer verschillende opties. Op sommige evenementen word eten verzorgd door de organisator van het evenement en tijdens andere evenementen word er centraal gekookt voor de gehele groep. Er word momenteel nog gewerkt aan reproductie gevechtsrantsoenen verpakt met 12 rantsoenen per doos.